Coincidând cu aceeași publicație, unele recomandări suplimentare pentru a aborda presiunea ridicată sunt: Evitarea consumului excesiv de sare, Evitarea consumului excesiv de sare este bună. Consumul excesiv de sare a fost legat de creșterea cazurilor de hipertensiune arterială.
Și nu numai că acesta este adăugat la alimentele de acasă, ci și care conține produsele procesate și ambalate. Întotdeauna trebuie să verificați etichetele alimentelor și să le cumpărați fără sare și cu un conținut scăzut de sodiu. În plus, în casă pot fi înlocuite cu alte condimente sănătoase, de asemenea, dau o aromă bună alimentelor.
Creșteți consumul de omega 3
Acizii grași omega 3 sunt cunoscuți ca aliați pentru sănătatea cardiovasculară. De fapt, Fundația spaniolă a inimii (FEC) și a recunoscut ca aliați pentru a menține un nivel mai ridicat de colesterol. Acum, un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences susține beneficiul acestor acizi grași asupra reglării tensiunii arteriale ridicate.
Pentru aceasta, se recomandă aportul de alimente care conțin:
- Fructe de mare.
- Ulei de măsline.
- Semințe de chia și in.
- Pește: somon, ton, sardine, hering, cod.
Evitați țigara. Compușii toxici și stimulenții țigării cresc presiunea sângelui foarte mult peste nivelul normal, așa cum arată un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Cercetări de Mediu și Sănătate Publică.
Deoarece evitați să nu fiți suficient pe termen lung, este necesar să renunțați la fumat pentru totdeauna dacă doriți să preveniți patologiile cardiovasculare și respiratorii.
Excesul de greutate și obezitatea sunt factori care au un impact asupra sănătății inimii și, de asemenea, în presiunea arterială. Pentru aceasta, este esențial să pierzi, cel puțin 10% din masa corporală totală pentru a te bucura de o sănătate bună.
A face exerciții fizice
Este bine să faci mișcare zilnic. Exercițiul fizic pe zi timp de aproximativ 30 de minute este un început bun pentru a vă bucura de o sănătate cardiovasculară mai bună. Acest lucru se datorează faptului că activitatea activează fizic mișcarea, ajută la gestionarea stresului și, astfel, ajută la reglarea presiunii arteriale.
Pe scurt. Alternative de terapie ca presopunctura pot fi benefice pentru scăderea presiunii arteriale, dar dovezile sunt încă limitate. Pentru aceasta, trebuie să înlocuiască tratamentele medicilor și trebuie considerat întotdeauna un supliment.
În plus, în general, este necesar să se facă modificări în stilul de viață pentru a evita complicațiile prin creșterea presiunii. De asemenea, este esențial să se mențină controalele medicale în mod regulat, peste toate după detectarea anomaliilor la nivelurile de presiune arterială.
Prevenirea modificării stilului de viață al tensiunii arteriale crescute. Cea mai bună soluție pentru orice boală în general este prevenirea. Tratarea întotdeauna a unei anumite afecțiuni și a consecințelor acesteia este mai complicată decât evitarea acestora. Acest concept a funcționat pe deplin în bolile infecțioase și a fost aplicat bolilor cardiovasculare și există în prezent numeroase studii de succes privind prevenirea primară și secundară a bolilor coronariene 1,2 și chiar a hipertensiunii arteriale (HT) 3,5.
Al șaselea raport al comitetului național mixt (jnc) pentru prevenirea, depistarea, evaluarea și tratamentul hipertensiunii acordă o importanță considerabilă managementului non-farmacologic, atribuindu-i 4 dintre cele 9 opțiuni de tratament la pacienții cu hipertensiune ( vezi mai jos în această ediție).
Unele dintre aceste studii au verificat în plus că această abordare terapeutică reduce TA chiar și la pacienții cu valori normale ridicate3,5, această ultimă constatare fiind baza dezvoltării unei strategii preventive pentru HT. Pentru a aborda problema prevenirii hipertensiunii și modificării stilului de viață ca măsură terapeutică, literatura disponibilă va fi revizuită, aplicând și adaptând informațiile la realitatea mediului nostru.
Reducerea greutății
Reducerea în greutate este cea mai eficientă modalitate terapeutică non-farmacologică. Studiul de prevenire a hta-încercări de prevenire a hipertensiunii (tohp-i) – a fost cel mai mare și cel mai bine controlat studiu care a comparat efectele individuale ale majorității manevrelor non-farmacologice asupra pa5.
Figura 1 prezintă modificările în pa, observând că reducerea în greutate a produs cele mai mari scăderi. Asocierea dintre obezitate – în special așa-numitul tip android – și creșterea TA, precum și alte tulburări metabolice derivate din rezistența crescută la insulină, este bine cunoscută6-8.
Subiecții cu o greutate corporală peste 20% din greutatea ideală pentru înălțime și construcție sau pacienții cu un indice de masă corporală (bmi = greutate kg / înălțime2 mt) mai mare de 30 kg / m2 sunt considerați obezi.
Revenirea la greutatea ideală ar produce o inversare a acestor tulburări metabolice, precum și o scădere a activității simpatice, toate acestea ar contribui la scăderea TA. O reducere a greutății între 5 și 7 kg poate fi suficientă pentru a preveni apariția hipertensiunii sau pentru a îmbunătăți controlul pa.