Dacă într-o dimineață vânzările îți conduc casa pentru că ajungi târziu la serviciu și părăsești patul fără să faci asta, renunți la un blestem și ai o zi de rahat? Cu siguranță nu, ar trebui să exagerez. Numai acele lucruri ar putea deranja pentru mama ta și pentru tine și pur și simplu trăiesc din a face timp. Dar psihologic da, te vei simți mai bine dacă petreci câteva minute în fiecare dimineață pentru a face.

În primul rând pentru că va fi prima realizare a zilei

Cine nu vrea să-ți înceapă ziua cu succes, deși este mică? Dacă atunci totul merge prost și șeful tău se va abrona inutil, cel puțin tu este satisfacția de a ști că patul tău este făcut. Nu este niciodată mai mult să aibă un cui pe care să se țină atunci când lucrurile sunt stricate.

Dacă banii apelează la bani, ordinul este chemat la comandă. Un al patrulea curat și ordonat începe printr-un pat bine făcut. Realizarea patului vă invită să continuați să ridicați camera și casa, prin extensie. Total, pus deja … În plus, ordinea ne face să ne simțim mai bine, mai confortabili și mai relaxați. Pentru ca nivelul dumneavoastră de stres să scadă dacă în această ordine includem un pătuț bine pregătit. Și dacă nu sunteți stresați, productivitatea crește.

Psihologul și antrenorul Eve susținea într-un articol publicat în El País că un obicei, cum ar fi să faci patul, ar putea favoriza conceptul pe care îl avem al nostru, să ne ridice stima de sine. În plus, marchează momentul în care tocmai pauza și începe activitatea. Sau ceea ce este același lucru, ne ajută să ne activăm.

„A începe ziua prin a face patul ne ajută să promovăm sentimentul că avem capacitatea de a ne organiza”, a spus Hidalgo. Și, ca o concluzie, recomandat persoanelor cu o stimă de sine scăzută dobândesc „acest tip de obiceiuri pentru a păstra o anumită reglare a timpului și spațiului lor, pentru a evita apatia și pentru a lucra abilitatea de a vă controla viața”.

Dar a face patul imediat ce te ridici s-ar putea să nu fie o idee bună

Contrar a ceea ce îi spui mamei tale și a acestor teorii pe care doar să le enumerăm, există cercetători care să se asigure că a face patul toată dimineața poate fi dăunător sănătății noastre. Patul în care dormim este o canisa microscopică, mai ales acarienii. Și aceste bug-uri sunt responsabile de alergii. Potrivit unui studiu realizat, saltelele, pilotele, cearșafurile, animalele de pluș … sunt bulionul de cultură ideal pentru acarienii care au înregistrat o temperatură și o umiditate ideale pentru supraviețuirea lor.

El a explicat directorul studiului, Stephen Pretlove , care nu a făcut patul favorizează cearșafurile și îmbrăcămintea care acoperă aerisit și, prin urmare, este uscată. Această deshidratare a habitatului lor ar determina moartea acarienilor. Prin urmare, ar trebui să părăsească camera și patul să fie aerisit pentru cel puțin un timp scurt. Dar să nu pretindem victoria din timp. Potrivit ziarului El País, în același articol, un purtător de cuvânt al Societății Spaniole de Alergologie și Imunologie (SEAIC) nu era atât de de acord cu această concluzie.

„Cele două grupuri de inductori alergeni ai căilor respiratorii alergice aparțin proteinelor citoscheletului (coaja acarienilor) și proteinelor digestive conținute în gunoiul de grajd sau în excrementele acestuia, care se vor prezenta în saltele și perne, chiar și după Prin urmare, de la SEIAC au pus la îndoială că această măsură poate elimina alergiile „, a conchis el.

O sarcină simplă care poate schimba lumea

Așa că l-am văzut pe exalmirantul. Pentru un discurs pentru una dintre promoțiile a spus: „A face patul toată dimineața implică completarea cu succes a primei sarcini a zilei. Acel gest atât de simplu îți dai un mic motiv să te vezi mândri și față următoarea sarcină a zilei și următoarea … ‘.

În opinia sa, o acțiune atât de simplă, întinde cu atenție cearșafurile, pune pernele la locul lor corect cu precizie militară, te-a făcut să te simți mândru și încurajat să continui să faci alte lucrări. „Faceți patul este, de asemenea, o modalitate de a vă aminti importanța pe care o au detaliile mici din viață. Dacă nu sunteți capabil să faceți bine lucrurile mici, nu veți putea să le faceți bine pe cele mari”, a declarat el în vorbire.

Și a concluzionat: „Pe de altă parte, dacă ziua ta a fost oribilă, cel puțin, când te întorci la culcare, descoperirea făcută cu promisiunea că mâine va fi mai bună. Dacă vrei să schimbi lumea, începe prin a face patul. Poate că mama ta are dreptate până la urmă. Întoarce-te în camera ta și pregătește patul.